top of page

Birmanci v pripravi na prejem svete birme

Birmanci župnije Velenje in Šentilja se v teh dneh še posebej pripravljajo na prejem zakramenta svete birme. Danes, v sredo 17. 4. 2024 je bilo še posebej zanimivo saj so imeli priložnost se srečati s škofom g. Maksimiljanom. Predstavili so svojo pot vere od rojstva do danes in sicer z vidika, kako se srečujejo z različnimi možnostmi vključevanja v dejavno življenje kristjana...po predstavitvi je sledil še kratek nagovor g. škofa, nato pa smo skupaj obhajali sveto mašo.

Gospod škof je birmance spodbudil, naj obhajanje svete maše postane del njihovega življenja in na ta način naj pomagajo uresničiti Bogu sanje, da bodo postali srečni v svojem življenju - ne sami, ampak skupaj z Njim.

Hvaležni za priložnost srečanja z g. škofom smo odhajali na svoje domove. Vse župljane prosimo, podprite z molitvijo naše birmance, da bodo zahrepeneli po srečanju s Svetim Duhom in skupaj z Njim nadaljevali svojo življenjsko pot.

819 views0 comments

Recent Posts

See All

Pridi, Sveti Duh!

"Pridi, Sveti Duh! Napolni naša srca in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni". Pred enim tednom smo bili priče, ko so nekateri naši otroci prvič prejeli Jezusa v srce. Danes pa je vsa naša srca ponovno na

Ko pride Tolažnik

»Ko pride Tolažnik, ki vam ga bom poslal od Očeta, Duh resnice …« Jezusova obljuba se je začela uresničevati na binkošti, ko so bili učenci zbrani na istem kraju. Po pisanju Apostolskih del so se apos

Comentários


bottom of page