top of page

31. nedelja med letom

Prišel je v Jeriho in šel skozi mesto. Tam je bil mož, Zahej po imenu. Bil je višji cestninar in bogat človek. Poskušal je videti, kdo je Jezus, pa ni mogel zaradi množice, ker je bil majhne postave. Stekel je naprej in splezal na divjo smokvo, da bi ga videl, kajti moral bi iti tam mimo. Ko je Jezus prišel na tisti kraj, je pogledal gor in mu rekel: »Zahej, hitro splezaj dol, danes moram namreč ostati v tvoji hiši.« In takoj je splezal dol in ga z veseljem sprejel. Ko so to videli, so vsi godrnjali in govorili: »Ustavil se je pri grešnem človeku!« Zahej pa je vstal in rekel Gospodu: »Gospod, glej, polovico svojega premoženja dam ubogim, in če sem koga v čem prevaral, mu povrnem četverno.« Jezus pa mu je rekel: »Danes je v to hišo prišlo odrešenje, ker je tudi on Abrahamov sin. Sin človekov je namreč prišel iskat in rešit, kar je izgubljeno.«


Zanimivo, da je evangelist zapisal, da "so vsi godrnjali"! Vsi! Torej tudi apostoli, ki so vedno poleg Jezusa, in žene, ki so ga spremljale? Če piše "vsi"!!?

In zanimivo je, da Jezus reče: Danes moram ostati v tvoji hiši." Ne: "Rad bi ostal," ali: "Želim ostati," ali: "Če hočeš, bom ostal."...Ne. Jezus reče: "Moram! Potrebno je! In nujno je!"

Ko bi danes Jezus prišel v naše mesto, vas, naselje...v našo župnijo...Kaj mislite, kam bi zavil? Pri kom bi ostal? In kaj bi si mislili in rekli vi? Bi godrnjali ali bi ga z veseljem sprejeli? (povzeto: Magnifikat oktober 2022)


Zaheja sta ganila Jezusova ljubezen in iskren pristop, zato se je odločil, da bo poravnal prigoljufani denar. Obljubil je, da bo storil vse potrebno, da bo ohranil novi odnos z Gospodom.

Jezus stoji pred nami in prosi, naj ga sprejmemo.

118 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page