top of page

22. nedelja med letom

Od takrat je Jezus začel svojim učencem kazati, da bo moral iti v Jeruzalem in veliko pretrpeti od starešin, vélikih duhovnikov in pismoukov, da bo moral biti umorjen in biti tretji dan obujen. Peter pa ga je vzel k sebi in ga začel grajati: »Bog ne daj, Gospod! To se ti nikakor ne sme zgoditi!« On pa se je obrnil in rekel Petru: »Poberi se! Za menoj, satan! V spotiko si mi, ker ne misliš na to, kar je Božje, ampak kar je človeško.« Tedaj je Jezus rekel svojim učencem: »Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj. Kdor namreč hoče rešiti svoje življenje, ga bo izgubil; kdor pa izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel. Kajti kaj koristi človeku, če si ves svet pridobi, svoje življenje pa zapravi? Ali kaj bo dal človek v zameno za svoje življenje?

Sin človekov bo namreč prišel v veličastvu svojega Očeta s svojimi angeli in takrat bo vsakemu povrnil po njegovem delu.


Mnogokrat sem, kot Peter v tem odlomku, pametnejši od Jezusa, in mislim, da bolje od njega vem tudi, kaj bi bilo dobro zanj. Oziroma kaj naj in kako naj ljubi Bog uravnava stvari, da bo prav na svetu, seveda mislim, kaj bi bilo prav in dobro zame. Komur pa to ni všeč, naj gre pa....kamorkoli hoče!

Kar poglejte s kakšnimi besedami je Jezus odpravil Petra. S prav takšnimi, ali pa morda še s krepkejšimi odpravi tudi mene.

Krščeni znamo biti v svojem krščanstvu tudi arogantni, in prav je, da nas Jezus vsake toliko prizemlji!


(povzeto: Magnifikat: september 2023)




46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page