top of page

2. adventna nedelja

Začetek evangelija Jezusa Kristusa, Božjega Sina; kakor je zapisano pri preroku Izaíju:

»Glej, pošiljam svojega glasnika pred tvojim obličjem, ki bo pripravil tvojo pot. Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze!«

Tako je nastópil Janez Krstnik v puščavi in oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov. K njemu je prihajala vsa judejska dežela in vsi Jeruzalemčani. Dajali so se mu krstiti v reki Jordan in priznavali svoje grehe. Janez je bil oblečen v kameljo dlako in imel usnjen pas okoli ledij. Jedel je kobilice in divji med. Oznanjal je: »Za menoj pride močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi se sklônil pred njim in mu odvezal jermen njegovih sandal. Jaz sem vas krstil z vodo, on pa vas bo krstil s Svetim Duhom.«

Mr 1,1-8


Hribovja in gorovja sem postavila med naju, da te ne bi bolel moj greh - in da ne bi potem mene tako bolela ta tvoja bolečina! Ampak ne glede na to, kakšne vse ovire mi uspe "izumiti, tvoje hrepenenje, da bi me odrešil, najde pot do moje duše mimo vse navlake.

Sovražnik mi podtika perfekcionizem in si s tem utrjuje položaj, da bi že ob najmanjšem zdrsu odnehala z izgovorom, da popolnosti pač ne zmorem. Tvoj glasnik - moja vest - pa me neutrudno in vestno vabi k spreobrnenju.

Na nebeškem pragu me ne pričakuješ brez greha, veliko pa ti bodo pomenile moje "bojne rane", ki bodo pričale, da sem se trudila.

Gospod nisem vredna...a sklanjam glavo, ko polagaš nanjo svojo dlan in v srce Besedo.


(povzeto: Magnifikat, december 2023)

53 views0 comments

Comments


bottom of page