top of page

14. 01. 2023 - srečanje za starše, botre in birmance

Današnja sobota, 14. 1. 2023, je bila za naše birmance, njihove starše in botre malo drugačna. V dopoldanskem času so jo preživeli skupaj z duhovnikom Robijem Friškovcem, animatorji in z domačima duhovnikoma. Namen srečanja je bil, da smo skupaj razmišljali o naših "zaporih", ki jih doživljamo tako naši mladostniki kot starši in botri, animatorji, duhovniki ... Ničkolikokrat pa teh "zaporov" ne vidimo, ne zaznamo, ker se ne znamo "slišati", kot je poudaril g. Robi.

Sobota je potekala najprej v pričevanju in nagovoru g. Robija, sledila je kratka pavza, nato pa pa smo se razdelili po skupinah. Birmanci so se skupaj s svojimi animatorji spraševali in si poizkušali odgovoriti na vprašanja:

"Kaj nam jemlje svobodo? Kam bežimo? Kaj je protiutež? Kaj storiš, ko si osamljen? Kaj storiš, ko ti je dolgčas?"

Starši in botri pa so se razdelili v dve skupini, kjer so zapisali in se spraševali, kako reševati probleme, konflikte, ki nastanejo med njimi in njihovimi najstniki.

Po delu v skupinah smo se zopet zbrali v cerkvi, kjer so si tako birmanci kot starši in botri podelili svoje odgovore in spoznanja.

Srečanje smo zaključili s pesmijo in blagoslovom. Med starši je na plano prišla želja, da bi se še kdaj dobili in skupaj iskali poti do svojih najstnikov.

Hvaležni za to srečanje Bogu in vsem, ki so ga pripravili in pomagali voditi, seveda posebej g. Robiju, ki je s svojo besedo in pričevanjem marsikomu dal ponovnega zagona za premagovanje vsakdanjih težav v življenju.

Hvala vam, dragi animatorji, za čas in dobro voljo, prav tako pa hvala g. Janezu in g. Janku.

Hvala tudi vam, spoštovani starši in botri za vašo prisotnost in odprtost, prav tako pa vam dragi birmanci. Naj vam takšna srečanja pomagajo, da boste z veseljem in z odprtim srcem prejeli Sv. Duha na dan svete birme.





168 views0 comments
bottom of page