top of page

14.01.2023 - molitev ob križu svetovnega dneva mladih

V soboto po večerni sv. maši smo imeli molitev ob križu svetovnega dneva mladih. Okoli 50 mladih je slavilo Boga s pesmijo, razmišljanji ob božji besedi, v tišini...


Letošnje geslo srečanja mladih v Lizboni je: " Marija je vstala in se odpravila v naglici." (Lk 1,39)


V svetopisemski zgodbi o obiskanju je Marija s svojim dejanjem predstavljena kot žena ljubezni in misijonarka. Odhod v naglici predstavlja držo, na katero papež Frančišek v sporočilu za Svetovni dan mladih v Lizboni 2023 nakazuje: "Naj bo evangelizacija vas mladih dejavna in misijonarska, saj boste tako prepoznali in pričevali o navzočnosti živega Kristusa." V apostolski spodbudi Kristus živi, nas papež nagovarja in nas izziva, naj bomo pogumni misijonarji: "Kam nas pošilja Jezus? Ni meja, ni omejitev: pošilja nas povsod. Evangelij je namenjen vsem, ne le nekaterim." (CV 177)


Zahvaljujoč Božji ljubezni, ki mi ponuja roko, lahko vstanem in se podam na pot. Brez te Božje ljubezni bi se še vedno utapljal, životaril, stopical na mestu, se ukvarjal sam s seboj, bil del množice...Romanje križa mladih mi naj pomaga vstati in se podati na pot za Kristusom, potem ko sem spoznal v Kristusu najdragocenejši dar, ki je spremenil moje življenje in ga zato želim pokloniti še drugim.


Po zaključni molitvi smo srečanje nadeljavali v učilnici in sicer vsi animatorji, ki bodo letos sodelovali na oratoriju. Torej, oratorij bo, mi pa priporočamo naše mlade animatorje v molitev.







60 views0 comments
bottom of page