top of page

1. adventna nedelja - nedelja Karitas

Kakršni so bili namreč Noetovi dnevi, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega. Kakor so namreč v tistih dneh pred potopom jedli in pili, se ženili in se možile do dne, ko je šel Noe v ladjo, in niso spoznali, dokler ni prišel potop in vseh odnesel, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega. Takrat bosta dva na polju: eden bo sprejet, drugi puščen. Dve bosta mleli na kamnu: ena bo sprejeta, druga puščena. Bodite torej budni, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod! Vedite pa, da bi bil hišni gospodar buden, če bi vedel, ob kateri straži pride tat, in ne bi pustil vlomiti v svojo hišo. Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov.«


Ko bi vedel, kako bi preživel svoj zadnji dan?

Bi šel v službo? Bi se odpravil v trgovino in še zadnjič napolnil svoj hladilnik? Bi se postavil v vrstvo za najnovejši model telefona? Bi vzel v roke krtačo ter napadel fuge v kopalnici? Bi se še zadnjič skregal s sosedom? Bi se zaprl v svojo sobo? Bi poiskal tiste, ki jih imam rad? Bi stopil pred ogledalo in si zrl v oči?

Kako bi preživel svoj zadnji dan?

Zavedam se, da nikakor ne morem pobegniti vsakodnevnim obveznostim, nalogam in dolžnostim. Pa vendarle...Živeti vsak svoj dan, kot da je zadnji..ker morda je prav res zadnji, saj "ne veste ne ure, ne dneva..."

V vsakem trenutku biti pripravljen spustiti, opustiti, pustiti vse in se vrniti v Božje naročje!

Živeti tako, da bom to lahko storil...da bom to storil zlahka...in da mi bo lahko to storiti!

(povzeto: Magnifikat nov - 2022)


Gospod, daj nam milost, da bomo lahko vsak dan živeli v veselju in pričakovanju srečanja s Teboj!





87 views0 comments
bottom of page