top of page

pon., 26. jun.

|

Župnija Velenje

Poletni oratorij 2023: "Stopi na pot!"

Vsa predvidena prijavna mesta za letošnji oratorij so že zasedena.

Vstopnice niso na voljo
Drugi dogodki
Poletni oratorij 2023: "Stopi na pot!"
Poletni oratorij 2023: "Stopi na pot!"

Čas in lokacija

26. jun. 2023, 09:30 – 30. jun. 2023, 16:00

Župnija Velenje, Šmarška cesta 1, 3320 Velenje, Slovenija

O dogodku

Poletni oratorij bo letos pri Sv. Martinu potekal od ponedeljka do petka, 26. do 30. junija. Geslo letošnjega oratorija je »Stopi na pot!« in temelji na zgodbi knjižnega junaka Hobita. 

Vsebina in geslo

Na letošnjem oratoriju bomo spoznali hobita Bilba, ki uživa preproste trenutke na verandi svoje hobitske dupline, ko se pred njim nenapovedano pojavi čarodej Gandalf. Ta ima za Bilba čisto posebno povabilo: vabi ga na pustolovščino. Otroci bodo čez teden spremljali kako hobit z odporom sprejme svojo poklicanost, nato pa se preko dotikov Božje previdnosti in svoje lastne vztrajnosti gradi v srčnosti in zraste v neslutenega junaka.

Geslo letošnjega oratorija je »Stopi na pot!« Geslo ne predstavlja le vabila hobitu Bilbu, temveč vsakemu izmed nas. Vsak je povabljen, da odgovori na Božji klic in stopi na pot svojega poslanstva. Da gre ven iz cone svojega udobja, se odpre svojim neštetim drobnim navadam in razvadam ter se prepusti, da ga neznano spremeni, preobrazi. Le tako lahko uresniči Božji načrt za svoje življenje in izkoristi ves svoj potencial.

Delite dogodek

bottom of page