top of page

pet., 09. sep.

|

Cerkev Sv. Andreja, Šalek

Češčenje Sv. Rešnjega telesa pri Sv. Andreju (Šalek)

Češčenje Sv. Rešnjega telesa - molitvena ura.

Registration is Closed
See other events
Češčenje Sv. Rešnjega telesa pri Sv. Andreju (Šalek)
Češčenje Sv. Rešnjega telesa pri Sv. Andreju (Šalek)

Čas in lokacija

09. sep. 2022, 17:00 – 18:00

Cerkev Sv. Andreja, Šalek, Šalek 24, 3320 Velenje, Slovenija

O dogodku

Češčenje Sv. Rešnjega telesa - molitvena ura.

Vabimo vas, da si sredi vsakdana vzamemo čas za Njega, ki je sredi med nami pa velikokrat pozabimo na Njegovo navzočnost sredi sveta.

Bl. Carlo Acutis je o Jezusovi navzočnosti sredi sveta razmišljal takole:

"Boga lahko najdemo v vseh tabernakljih sveta, kjer je navzoč s svojim telesom, dušo in božanstvom! Če dobro premislimo, smo celo na boljšem od tistih, ki so živeli v Jezusovem času pred dva tisoč leti. Bog je namreč ves čas resnično in bistveno navzoč med nami. Samo v najbližjo cerkev nam je treba iti. "Jeruzalem" je v vsaki cerkvi! Zakaj torej obupujemo? Bog je vedno z nami in nas nikoli ne zapusti. Toda kako naj ljudje te resnice dojamejo? Mnogi so pripravljeni čakati v neskončnih vrstah, da bi prišli na koncert ali nogometno tekmo. Ne vidim pa nobenih vrst v cerkvah, kjer je navzoč evharistični Jezus. Nad tem bi se morali zamisliti...Očitno ljudje tega še niso dojeli! Jezus je med nami navzoč telesno, tako kot je bil v času svojega zemeljskega življenja navzoč med prijatelji. Če bi se nad tem resno zamislili, ga ne bi pustili samevati v tabernaklju, kjer nas ljubeznivo čaka, da bi nam pomagal na našem zemeljskem potovanju.

Popravite me, če se motim, toda mar ni Gospod edini, ki nam ga ni treba vnaprej prositi za sprejem? K Njemu se lahko kadar koli zatečem s svojimi težavami in mu v tišini zastavljam vprašanja o stvareh, ki jih ne razumem. In  potem v sebi zaslišim njegov odgovor – morda evangeljski odlomek - , ki me navda z gotovostjo in tolažbo.

Toplo vabljeni...

Delite dogodek

bottom of page