top of page

pet., 05. jan.

|

Velenje - cerkev sv. Andreja (Šalek)

Blagoslov trikraljevskih kolednikov

Na predvečer praznika Sv. treh kraljev vabljene skupine kolednikov na blagoslov krede in kolednikov, ki bo v petek, 5. januarja, ob 16.15 uri v cerkvi sv. Andreja v Šaleku. Po blagoslovu se odpravite na pot koledovanja, ki naj odraža veselo novico, da je Jezus Odrešenik prišel na svet za vse ljudi.

Tickets are not on sale
See other events
Blagoslov trikraljevskih kolednikov
Blagoslov trikraljevskih kolednikov

Čas in lokacija

05. jan. 2024, 16:15

Velenje - cerkev sv. Andreja (Šalek), Šalek 24, 3320 Velenje, Slovenia

O dogodku

Trikraljevsko koledovanje ima bogat pomen in vsebino (zelo lepo opisano na tej povezavi: https://www.missio.si/tka/). Žal marsikatero koledovanje ni (več) to, kar naj bi bilo. V želji, da bi naša koledovanja odražala zapisano, jih začnimo z blagoslovom.

Bolj kot tradicija naj bo trikraljevsko koledovanje oznanjevanje z dobrodelno - karitativnim značajem (darovi za misijone, za družine v stiski, za karitas ...). 

BEVČE - V Bevčah bosta koledovali dve otroški skupini. Zbrana denarna sredstva bodo namenili za vzdrževalna dela v bevški cerkvi in nakup kosilnice za košnjo trave ob cerkvi. 

GORNJA PONIKVA - Koledniki bodo obiskovali vaše domove od petka do nedelje (5. - 7. januar); vaše darove namenjajo za misijone.

Delite dogodek

bottom of page