top of page

Zgoščenka Božična skrivnost


Zgoščenka Božična skrivnost vsebuje 14 slovenskih in tujih božičnih pesmi oz. skladb, kjer imajo citre osrednjo vlogo. Prisluhnete lahko slovenskim ljudskim (Jaz vem za eno štalico, O jaslice borne, lesene, Počivaj milo Detece, Že počiva vsa narava ...), popularnim (Božično drevo), božičnim iz svetovne dediščine, nekaterim sodobnejšim skladbam kot so Marijin deček, Let it snow, Feliz Navidad, ne manjka pa tudi zimzelena Sveta noč.

Izvajalki Neli in Karmen Zidar Kos izvirata s Ponikve pri Žalcu. Kot uveljavljen sestrski citrarski duet nastopata v Sloveniji in tujini. Obe sta zaključili študij citer na Visoki šoli za glasbo in gledališče München, sedaj se uspešno posvečata pedagoškemu poklicu v Sloveniji. Poleg pedagoškega dela aktivno sodelujeta v svojih domačih župnijah (Polzela, Gornja Ponikva) kot zborovodkinji in organistki.


Ob nakupu zgoščenke je možen prenos MP3. Tako boste lahko prisluhnili vsem 14 skladbam na vaših elektronskih napravah (mobilni telefonu, tablice … ) ali v avtomobilu preko Bluetooth povezave.


Izvajalki: Neli in Karmen Zidar Kos, citrarski duet

Založba Ognjišče (leto izida 2021)

Priporočeni dar: 12,00 €

Naročila, info:

E neli.zkos@gmail.com T (051 242 314)

E carmen.ars@gmail.com T (041 856 744)

Na voljo tudi pri vhodu v cerkev sv. Martina v Velenju.


Naj vas muziciranje in prepevanje sestrskega citrarskega dueta popelje v božično skrivnost svetega večera in prazničnih dni.

53 views0 comments

Comments


bottom of page