top of page

Zahvala ob zlati mašiNaš gospod župnik Anton Krašovec je to nedeljo s celotno Vinsko Goro praznoval svojo zlato mašo. Dogodek je bil res nekaj veličastnega, saj se je Tonetu na čast združil prav ves kraj. Celotno mašo je spremljalo zborovsko petje domačega zbora pod okriljem Tjaše Lešnik in njeno spretno orgelsko spremljavo ter pomočjo korepetitorke Mojce Gradišnik Hrustel. Nina Sešel in Jože Sušec sta s svojimi glasovi odpela več solo vložkov ter pesem ob pozdravu miru Tvoja topla dlan, katere besedilo je posebej za ta namen spisala Jožica Sušec.


A prav poseben vtis so v naših srcih pustile iskrene besede zahvale, ki jih je v imenu celotne Vinske Gore spisala Jožica Sušec (prebral Sandi Osetič) ter pesem Verjeti le, katero besedilo in priredbo je spisala Mojca Gradišnik Hrustel. Pesem, ki se prepleta z zgodbo vse od Rogaške do Šentjanža, je zbor odpel ob videu (Robi Pungartnik) in orgelski spremljavi (Tjaša Lešnik).


Nosilcu organizacije celotnega dogodka MeCPZ Šentjanž na Vinski Gori s poudarkom na zakonski skupini so pristopili na pomoč še Karitas, Lovsko športno društvo, Turistično društvo, Planinsko društvo, Čebelarsko društvo, Društvo upokojencev Vinska Gora, rudarji, Prostovoljno gasilsko društvo, Kulturno prosvetno društvo, društvo vinogradnikov, Krajevna skupnost Vinska Gora in Pekarna Emil ter mnogi drugi.


Iskrena hvala tudi Robiju Pungartniku za vso tehnično podporo video prenosa maše in Mihu Volku za zvočno podporo pesmi Verjeti le. Hvala bralcem, ključarjem, Ivici Vanovšek za koordinacijo in krasitev ter vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi maše.

Vsem res en velik poklon in iskrena hvala. Vam Tone pa še enkrat iskrene čestitke! Skupaj gremo naprej!

MeCPZ Šentjanž na Vinski Gori

222 views0 comments

Comments


bottom of page