top of page

Prvoobhajanci - praznik Božje ljubezni

Veroučenci tretjega razreda, ki se v letošnjem veroučnem letu pripravljajo na prvo sveto obhajilo, so v soboto prejeli 2. zakrament v svojem življenju. Zakrament svete spovedi. Rahlo rosenje dežja je pozdravilo v tem jutru prihod naših otrok. Zbrani skupaj s starši, animatorji in duhovniki smo pričeli srečanje z molitvijo in pesmijo.

Ob svetopisemski priliki o izgubljenem sinu je g. župnik Janko skupaj z otroki razmišljal, kaj se je dogajalo s sinom, ki je odšel v svet, zapravil vse in se zopet vrnil domov odločen, da prosi svojega očeta odpuščanja. Ta oče pa ga je čakal, čakal in upal, da se vrne. Od daleč ga je zagledal, mu stekel naproti in ga objel. Ob tem je otroke spodbudil:

"Tudi nas Jezus čaka, da mu izročimo to, kar ni bilo prav v našem življenju. On nas ima rad takšne, kot smo, včasih dobri, včasih manj dobri ... rad nas ima."

S pomenljivimi besedami je otroke opogumil in jim podal popotnico za življenje:

"Če boste kadarkoli v življenju začutili, da bi radi opravili sv. spoved, pa boste pozabili, kako poteka spoved, vam ni treba odpirati delovnega zvezka in iskati besedila. Opogumite se, pojdite k spovedi, povejte duhovniku, da ste pozabili, kako poteka spoved. Z veseljem vam bo pomagal. Pomembno je, da iskreno odložite svoje grehe in Jezus vas bo ponovno objel.

Po kratki pripravi so otroci opravili sveto spoved, nato pa so skupaj z animatorji prepevali, se igrali, se ustavljali z Jezusom na križevem potu. Med tem časom so imeli tudi starši priložnost za sveto spoved.

Ob zaključku smo se zbrali zunaj, kjer nam je animator Maks pripravil ogenj. Simbolično smo sežgali listke, na katerih so bili zapisani naši grehi ... Sledilo je sladko presenečenje s čajem ...

Veselih src, nasmejanih obrazov, z doživetjem Božjega objema so otroci odhajali domov. Bog daj, da bi teh trenutkov bilo v njihovem življenju veliko.

Hvala vsem, ki ste podprli naše otroke z molitvijo, hvala animatorjem: Jaši, Lizi, Dominiku, Brini, Niki R., Galu, Niki Z. in Maksu, da ste s svojo izvirnostjo pomagali pri srečanju. Hvala tudi ge. Niki P., ki je poskrbela za sladki del in ge. Tanji za izdelavo spominske podobice.

Seveda velja zahvala tudi našim duhovnikom: Janku, Janezu in Romanu, ki so bili na razpolago za sv. spoved.

Naj ta praznični dan Božje ljubezni - odpuščanja, ki so ga doživeli naši prvoobhajanci, spodbudi vse nas župljane, da v teh dneh pred prazniki sami pristopimo k prejemu svete spovedi in doživimo milost odpuščanja ... Korajža velja!


141 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page