top of page

Povej mi, kaj bereš, in povem ti ...

Ta stari pregovor lepo nakaže, kakšno moč ima tiskana beseda, kako je zmožna spremeniti človekovo življenje, kako nas oblikuje, usmerja in vzgaja. Na verskem področju tiskana beseda zelo lepo izpolnjuje svoje poslanstvo. Naš tednik Družina nam vsak teden prinaša obilo odličnega branja. Seznanja nas z življenjem Cerkve pri nas in v svetu. V Družini imamo večkrat pričevanja sodobnih spreobrnjencev, tudi svetovne slave, kako so srečni, ko odkrijejo Boga, ki edini lahko izpolni našo duhovno žejo in lakoto.


Na voljo imamo kar nekaj tiskanih revij za poglabljanje duhovnega življenja, kjer lahko začutimo, kako nam je Bog blizu in si želi tudi našega sodelovanja z njim. Zanimivo je bilo prebirati članke o našem rojaku, misijonarju Pedru Opeki ob njegovem obisku pri nas. Ko se je srečal s predsednico države, da ji da pismo o tem, kako naj bi se Slovenci spravili med seboj, mu je dejala, da se ne bosta rokovala, ampak objela.


Vsi, ki nam je branje verskega tiska sestavni del našega življenja, čutimo, kako si širimo naša duhovna obzorja in smo Bogu in krščanskim novinarjem hvaležni, da nam pomagajo odkrivati vedno nove poti k Bogu.

Jože Škrinjar, duhovni pomočnik

 

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Lepota bo rešila svet

Staro krščansko izročilo je postavljalo dogodek Jezusovega spremenjenja na današnjo goro Tabor (588 m). Leta 1924, torej natanko pred sto leti, so na vrhu te gore zgradili mogočno baziliko na temeljih

Postni čas je priložnost

Na začetku 40-dnevnega postnega časa nam evangelij prve postne nedelje sporoča, kako je Jezus preživel 40 dni v puščavi, kjer se je pripravljal na javno delovanje. Ob koncu bivanja v puščavi je bil te

bottom of page