top of page

Oznanila od 9. do 16. oktobra 2022 (Šentilj)Oznanila_28. NEDELJA MED LETOM (9. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 550KB

PEVSKA VAJA - Ljubitelji petja vabljeni k sodelovanju v novem mešanem pevskem zboru pod vodstvom Ane Gril. Prva pevska vaja bo v četrtek, 13. 10., ob 20. uri v cerkvi v Šentilju.


SPREMENJEN RAZPORED MAŠ - Od ponedeljka velja spremenjen razpored maš po župnijah v Velenju in okolici. Razpored je prilagojen možnostim in potrebam na terenu, zlasti pri nedeljskem urniku. Še vedno ostaja zadostno število maš in dovolj prostora v vseh cerkvah. Če termina, ki ste ga bila navajeni, v vaši cerkvi ni več na voljo, lahko obiščete mašo ob tem terminu v kateri od bližnjih cerkva. Sprejmite že nekaj časa pričakovano in načrtovano spremembo z razumevanjem, možnost obiska sv. maše pa kot velik Božji dar človeku.


ŽELIŠ POSTATI SKAVT? - Vsi otroci in mladi od 8. leta starosti dalje, ki želite postati skavti, ste vabljeni na 1. skavtsko srečanje, ki bo v nedeljo, 9. oktobra, ob 15. uri pri križu na travniku ob Šaleški cesti. Bodite pripravljeni!


BIBLIČNA SKUPINA - Vabljeni na prvo srečanje, ki bo ponedeljek, 10. 10., ob 19.45 v župnišču pri Sv. Martinu v Velenju.


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - V nedeljo, 16. oktobra, bodo volitve članov župnijskih pastoralnih svetov za obdobje naslednjih petih let. Za naše pastoralno področje (Velenje z okolico) bomo izbirali predstavnike za medžupnijski pastoralni svet. Vsako od obstoječih šest župnij bosta v svetu zastopala po dva predstavnika. Razmislite in se v molitvi posvetujte s Svetim Duhom, katere kandidate z vašega področja bi predlagali za omenjeno nalogo. Predloge boste na volilno nedeljo zapisali na lističe, ki jih boste dobili pri maši.


DIAKONSKO POSVEČENJE - V nedeljo, 16. 10., bo v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Vojniku diakonsko posvečenje. Za službo stalnega diakona bodo po rokah škofa Maksimilijana posvečeni Karel Brezovšek iz Župnije Vojnik, Roman Kavšak iz Župnije Šoštanj in Jože Prislan iz Župnije Mozirje. V diakona v pripravi na službo mašnika pa bo posvečen fr. Drago Ferencek iz Ljubljane, bogoslovec iz reda dominikancev. Podprimo kandidate na poti služenja z molitvijo.


MOŠKI ZAJTRK - Možje in fantje vabljeni v soboto, 22. 10., ob 9. uri v župnišče k Sv. Martinu na moški zajtrk s p. Brankom Cestnikom, ki nam bo spregovoril o vračanju surovosti v našo družbo in kaj nam je storiti. Prijavnico najdete na župnijski spletni strani (oznanila/koledar).


KATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 16. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o treh novih diakonih v celjski škofiji in pogovor z Romanom Kavšakom; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


VELENJE - SV. MARIJA

OBNOVLJENI OPORNI ZID - Prostovoljne darove lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija Velenje - sv. Marija, SI56 0240 0026 2072 722 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


VELENJE - SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE - Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 - za obnovo. Hvala za vaš dar.


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov (krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page