top of page

Oznanila od 7. do 14. maja 2023 (Šentjanž)


Oznanila_5. VELIKONOČNA NEDELJA (07. 05. 2023)
.pdf
Download PDF • 831KB

BRALCA BERIL v nedeljo, 14. 5. 2023: Silva Rednak in Jože Sušec.


GORNJA PONIKVA - V nedeljo, 14. 5., lepo vabljeni k praznovanju župnijskega praznika ob godu farnega zavetnika sv. Pankracija, ki goduje 11. maja (tudi takrat bo na Ponikvi sv. maša)!


VELIKONOČNI POHOD - Danes, v nedeljo popoldne, 7. maja, vabljeni na medžupnijski velikonočni pohod z velikonočnimi premišljevanji »Pot luči« pri križih in kapelah. Začetek bo ob 15. uri v Šaleku na travniku pri križu, pot bo vodila do cerkve v Bevčah in nazaj. Vabljeni!


ŠMARNICE - V naših župnijah so šmarnice:

· v Škalah ob torkih in četrtkih ob 19. uri (brez sv. maše; pričetek v torek, 9. maja)

· v Bevčah vsak večer (razen ob nedeljah) ob 19. uri (brez sv. maše)

· na Gornji Ponikvi vsak večer ob 18. uri (razen ob nedeljah; v petek in soboto pri maši)

· v Plešivcu ob torkih in četrtkih ob 19. uri (brez sv. maše)

· v Šaleku in Starem Velenju je šmarnično branje za odrasle pri rednih mašah med tednom

· v Šentilju, Vinski Gori in pri Martinu je šmarnično branje za otroke pri mašah med tednom

Lepo vabljeni odrasli in otroci - za prvoobhajance so šmarnice predvidene kot bližnja priprava na prejem prvega svetega obhajila. Če bi se še kje (v kraju, vasi, v cerkvi ali pri znamenjih) želeli zbirati k šmarnicam v manjših občestvih, javite in lahko dobite za to potrebna gradiva.


KONCERT STIČNA BENDA - V soboto, 13. 5., bo ob 19. uri v Krstnikovem domu v Vinski Gori koncert Stična benda. Vstop je prost. Koncert je namenjen vsem, še posebej mladim. Tam se bo že prodajal merch (= spominki, prepoznavna znamenja, npr. majice ...) in vstopnice v predprodaji za letošnjo Stično mladih, ki bo potekala v soboto, 16. septembra. Vabljeni!


SREČANJE STARŠEV PRVOOBHAJANCEV - Šentilj: torek, 16. maja, ob 16.30 uri; Šentjanž na Vinski Gori: sobota, 13. maja, ob 8.45 uri; G. Ponikva: petek, 19. maja, ob 17.20. Vabljeni!


POLETNI ORATORIJ 2023 - Otroci vabljeni na poletni oratorij, ki bo letos pri Sv. Martinu potekal od ponedeljka do petka, 26. do 30. junija. Geslo letošnjega oratorija je »Stopi na pot!« in temelji na zgodbi knjižnega junaka Hobita. E-prijavnice na oratorij najdete na spletni strani zupnija-velenje.si. Prijave so možne samo do nedelje, 28. maja (binkošti), oz. do zapolnitve prostih mest, zato zainteresirani pohitite s prijavo!


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 14. maja, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o nedelji turizma, prošnjih dnevih in vnebohodu; pripravila ga bo Irena Friškovec. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).

182 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page