top of page

Oznanila od 6. do 13. novembra 2022 (Gornja Ponikva)


Oznanila_32. NEDELJA MED LETOM (6. 11. 2022)
.pub
Download PUB • 6.52MB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 12. 11.: Grče.


BRALKI BERIL v nedeljo, 13. 11.: Fanika Vasle in Marinka Vrabič.


Vabljeni na SLOVESNOST OB POSTAVITVI SPOMINSKEGA OBELEŽJA za prisilno mobilizirane padle in pogrešane Ponkovljane v nemško vojsko v času 2. svetovne vojne.

Slovesnost bo v soboto, 12. novembra 2022, ob 16.00:

- maša zadušnica v župnijski cerkvi sv. Pankracija,

- nagovor dr. Monike Kokalj Kočevar, vodilne strokovnjakinje za nemško mobilizacijo iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije,

- blagoslov spominskega obeležja,

- pogostitev za vse prisotne.


ZAHVALNA NEDELJA je kot majhen opomnik, da rečemo Bogu: »Hvala!« za vse prejeto in (do)živeto. Veliko dobrega nam je podarjenega preko ljudi okrog nas, zato hvala vsakomur, ki je s svojo velikodušnostjo prinašalec Božje dobrote med nas, bodisi v župnijsko občestvo, v domačo družino, v lokalno skupnost. Iskrena hvala vsem, ki v tem duhu delujete v kateri koli od povezanih župnijskih skupnosti. Hvala, da vam je mar za življenje v župnijah in da ga aktivno sooblikujete s skrbjo, s talenti, z opravljanjem služb organistov, zborovodij, pevcev, bralcev, ključarjev, katehetov, čistilk, animatorjev, ministrantov, voditeljev in članov skupin ... Hvala za dobrodelnost, za skrb za nas duhovnike, pa tudi za potrpežljivost ob uvajanju sprememb. Hvala za ogromno prostovoljnega dela in za darove, s katerimi omogočate delovanje župnij (včasih že majhno, na videz nepomembno dejanje, kot je npr. namenitev deleža dohodnine župniji, dosti pomeni; pri Sv. Martinu v tem letu dobrih 1100 €, nekaj malega tudi v Šaleku, drugje še ne) ... Še zlasti pa hvala za molitveno podporo in za skupno zbiranje pri oltarju, kjer se hranimo in oblikujemo ob Njem, ki je vir vse dobrote!


MARTINOVA NEDELJA - V nedeljo, 13. novembra, bomo praznovali naš župnijski praznik, Martinovo nedeljo. Nanj se bomo pripravili s preprosto tridnevnico pri večernih sv. mašah. Osrednje praznovanje bo v nedeljo dopoldne ob 10. uri - gost bo br. Andraž Arko, frančiškan in od avgusta župnik v Župniji Nazarje. Na dan dogodka vabljeni na druženje po deseti maši. Gospodinje, povabljene, da spečete kaj peciva in ga prinesete v soboto zvečer (12. 11.) pred večerno mašo v kaplanijo pri cerkvi v nepovratni ali označeni embalaži. Že vnaprej hvala za te dobrote, ki bodo praznovanje naredile še slajše. Podobno kot lani bo tudi letos razmeram prilagojen srečelov ob prazniku. Dobitki bodo na voljo v cerkvi pri vhodu. Srečke se ne bodo prodajale. Namesto tega bo pripravljena škatla za prostovoljne darove (priporočeni dar za dobitek je vsaj 3 €). Hvala za vaš dar.


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke smo začeli s svetopisemskimi uricami. Naslednje srečanje bo v četrtek, 10. novembra, ob 17. uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2023 je na voljo brezplačno pri Sv. Martinu. Matere še nerojenih otrok v stiski lahko podprete preko koledarju priloženega obrazca.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 13. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o svetem Martinu; pripravila ga bo Katarina Mihelak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov(krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page