top of page

Oznanila od 6. do 13. novembra 2022 (Šentjanž)

Updated: Nov 12, 2022


Oznanila_32. NEDELJA MED LETOM (6. 11. 2022)
.pub
Download PUB • 6.52MB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 12. 11.: Simon Legnar, Prelska.


BRALKA BERIL v nedeljo, 13. 11.: Ana Lesjak.


ZAHVALNA NEDELJA je kot majhen opomnik, da rečemo Bogu: »Hvala!« za vse prejeto in (do)živeto. Veliko dobrega nam je podarjenega preko ljudi okrog nas, zato hvala vsakomur, ki je s svojo velikodušnostjo prinašalec Božje dobrote med nas, bodisi v župnijsko občestvo, v domačo družino, v lokalno skupnost. Iskrena hvala vsem, ki v tem duhu delujete v kateri koli od povezanih župnijskih skupnosti. Hvala, da vam je mar za življenje v župnijah in da ga aktivno sooblikujete s skrbjo, s talenti, z opravljanjem služb organistov, zborovodij, pevcev, bralcev, ključarjev, katehetov, čistilk, animatorjev, ministrantov, voditeljev in članov skupin ... Hvala za dobrodelnost, za skrb za nas duhovnike, pa tudi za potrpežljivost ob uvajanju sprememb. Hvala za ogromno prostovoljnega dela in za darove, s katerimi omogočate delovanje župnij (včasih že majhno, na videz nepomembno dejanje, kot je npr. namenitev deleža dohodnine župniji, dosti pomeni; pri Sv. Martinu v tem letu dobrih 1100 €, nekaj malega tudi v Šaleku, drugje še ne) ... Še zlasti pa hvala za molitveno podporo in za skupno zbiranje pri oltarju, kjer se hranimo in oblikujemo ob Njem, ki je vir vse dobrote!


SVETOPISEMSKE URICE - Za predšolske otroke smo začeli s svetopisemskimi uricami. Naslednje srečanje bo v četrtek, 10. novembra, ob 17. uri v kaplaniji (pri Sv. Martinu). Dobrodošle prijave v zakristiji, preko e-pošte, župnijske pisarne ali na telefon 051/382-836 (Cvetka Žlof).


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2023 sta na voljo v vseh župnijah.


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2023 je na voljo brezplačno pri Sv. Martinu. Matere še nerojenih otrok v stiski lahko podprete preko koledarju priloženega obrazca.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 13. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o svetem Martinu; pripravila ga bo Katarina Mihelak. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).

Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov(krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.


203 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page