top of page

Oznanila od 27. novembra do 4. decembra 2022 (Šentjanž)


Oznanila_01. ADVENTNA NEDELJA (27. 11. 2022)
.pdf
Download PDF • 841KB

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 3. 12.: Darinka Mihelak, Črnova.


BRALEC BERIL v nedeljo, 4. 12.: Zdenko Lešnik.

PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah zvečer ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k prižiganju sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V sklopu priprave na praznik Brezmadežne (8. 12.) bomo pri večernih mašah pri Sv. Martinu obhajali devetdnevnico v čast Brezmadežni. Začne se v torek, 29. 11. Vabljeni!


ZORNICE (latinsko missa rorate) so zgodnje adventne maše, ki so jih včasih zgodaj zjutraj obhajali predvsem na podeželju. Obhajajo se v temi, še pred zoro, za razsvetljavo se uporabljajo samo sveče. Simbolika teh maš je izjemen izraz adventnega časa. Zornice bomo v adventu obhajali ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo, s katero si boste med mašo svetili, in voljno srce za adventno povabilo.


DRUŽINSKO ORATORIJSKO POPOLDNE - V soboto, 3. 12., bo od 16. do 20. ure (sklep z večerno mašo) družinsko oratorijsko popoldne, namenjeno staršem z otroki kot priprava na praznovanje adventa in božiča. Za udeležbo se družine čim prej prijavite preko spletne strani zupnija-velenje.si (najkasneje do srede, 30. 11.). Lepo vabljeni!


GOD SVETE BARBARE - 4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev. Ker je Velenje "knapovsko mesto" in je že več kot 140 let močno povezano s premogovništvom, v nedeljo, 4. 12., vabimo vse (upokojene) rudarje k sveti maši ob 10.00. Zbor uniformiranih rudarjev bo ob 9.40 na parkirišču pred cerkvijo. Po sveti maši sledi "knapovska" malica.

»Rudarsko mašo« z udeležbo in sodelovanjem rudarjev pri maši bomo v nedeljo obhajali tudi v Šentjanžu (9.30) in na Ponikvi (10.30). "Naj živi nam večno, naš rudarski SREČNO!"


GOD SV. MIKLAVŽA - V torek, 6. decembra, goduje sv. Miklavž, ki se je zapisal v zgodovino kot »dobri mož«. Tudi letos ostaja zvest tej svoji kreposti in v dneh okoli svojega godu obiskuje in obdaruje. Njegov obisk pričakujemo pri sv. mašah v soboto zvečer v Bevčah (18.00), v nedeljo pri maši v Škalah (8.30), v Šentilju (9.00), pri Sv. Martinu (10.00), na Gornji Ponikvi (10.30), v Starem Velenju (11.00) in v Šentjanžu (v dvorani ob 17. uri). V ponedeljek, 5. 12., bo na obisku še v cerkvi sv. Miklavža v Plešivcu (18.00). Upajmo, da tudi Miklavž bere oznanila in si bo zapomnil vse te termine :) Lepo vabljeni na srečanje z njim.


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 4. 12., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o drugi adventni nedelji, godu sv. Barbare in prazniku Brezmadežne; pripravila ga bo Andreja Dermol. Vabljeni k poslušanju (tudi na YouTube-u in Facebook-u).


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov(krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.

179 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page