top of page

Oznanila od 26. novembra do 3. decembra 2023 (Šentilj)


Oznanila_34. NEDELJA MED LETOM (26. 11. 2023)
.pdf
Download PDF • 827KB

BRALCA BOŽJE BESEDE v nedeljo, 3. 12.: Metka Glinšek in Maja Lednik.


DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI - V sredo, 29. 11., se pri Sv. Martinu začne devetdnevnica v čast Brezmadežni kot priprava na praznik Brezmadežne (8. 12.). Vabljeni!


DRUŽINSKA KATEHEZA - V soboto, 2. 12., vabljene družine z otroki in mladostniki na družinsko katehezo pred začetkom adventnega časa. Srečanje bo pri Sv. Martinu od 16. do 18. ure, z začetkom v učilnici nad zakristijo. Prijavnica je dostopna na župnijski spletni strani. Vabljeni!


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


GOD SVETE BARBARE - 4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev. Ker je Velenje "knapovsko mesto" in je že več kot 140 let močno povezano s premogovništvom, v nedeljo, 3. 12., vabimo vse (upokojene) rudarje k sveti maši ob 10.00. Zbor uniformiranih rudarjev bo ob 9.30 na parkirišču pred cerkvijo. Po sveti maši sledi "knapovska" malica. "Naj živi nam večno, naš rudarski SREČNO!"


NEDELJA KARITAS - Na prvo adventno nedeljo, ki je nedelja Karitas, bodo darovi, zbrani pri sv. maši namenjeni za potrebe Karitas (1/3 za domače župnijske Karitas, 2/3 za škofijsko Karitas). Vabljeni k velikodušnosti.


ŠENTILJ, ŠENTJANŽ IN PONIKVA - Vse Karitas bodo za prvo adventno nedeljo pripravile adventne venčke (v Šentjanžu delavnica v soboto ob 9. uri - vabljeni!), ki bodo na voljo v Šentilju, v Šentjanžu in Ponikvi na prvo adventno nedeljo. Darovi zanje bodo namenjeni za tamkajšnje Karitas.


GOD SV. MIKLAVŽA - V torek, 6. decembra, goduje sv. Miklavž. Tudi letos ostaja zvest tej svoji kreposti in v dneh okoli svojega godu obiskuje in obdaruje. Njegov obisk pričakujemo pri sv. mašah v soboto zvečer v Bevčah (18.00), v nedeljo pri maši v Škalah (8.30), v Šentilju (9.00) in pri Sv. Martinu (10.00) ter v Starem Velenju (11.00). V torek, 5. 12., bo na obisku še v cerkvi sv. Miklavža v Plešivcu (17.00) in na Gornji Ponikvi (17.00) - ker je svetnik, mu dar bilokacije ni tuj ;). V Šentjanžu se bo pomudil v nedeljo, 10. 12., (v dvorani ob 16. in 18. uri). Upajmo, da tudi Miklavž bere oznanila in si bo zapomnil vse te termine :) Lepo vabljeni na srečanje z njim.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


DRUŽINSKA PRATIKA IN MARIJANSKI KOLEDAR 2024 sta na voljo v vseh župnijah (dar za Pratiko znaša 7,5 €, za koledar 3,5 €).


DAJMO ŽIVLJENJU PRILOŽNOST - KOLEDAR 2024 je povabilo, da po svojih zmožnostih darujete za nosečnice, ki so v stiski, da bi sprejele materinstvo. Več informacij je v koledarju.


GORNJA PONIKVA - Dragi otroci in starši, na Gornjo Ponikvo prihaja dobrotnik sv. Miklavž. Z največjim veseljem nas bo obiskal v torek, 5. decembra, ob 17. uri v župnijski cerkvi sv. Pankracija na Ponikvi. Da bo veselje nepopisno, starše vabimo, da prijavite svoje otroke, najkasneje do četrtka, 30. novembra 2023. Več informacij o prijavi najdete preko QR kode.

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page