top of page

Oznanila od 2. do 9. oktobra 2022 (Šentilj)Oznanila_27. NEDELJA MED LETOM (2. 10. 2022)
.pdf
Download PDF • 1.10MB

SPREMENJEN RAZPORED MAŠ - Od ponedeljka velja spremenjen razpored maš po župnijah v Velenju in okolici. Razpored je prilagojen možnostim in potrebam na terenu, zlasti pri nedeljskem urniku. Še vedno ostaja zadostno število maš in dovolj prostora v vseh cerkvah. Če termina, ki ste ga bila navajeni, v vaši cerkvi ni več na voljo, lahko obiščete mašo ob tem terminu v kateri od bližnjih cerkva. Sprejmite že nekaj časa pričakovano in načrtovano spremembo z razumevanjem, možnost obiska sv. maše pa kot velik Božji dar človeku.


VOLITVE ČLANOV V MEDŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET - V nedeljo, 16. oktobra, bodo v župnijah celjske škofije volitve članov župnijskih pastoralnih svetov za obdobje naslednjih petih let. Za naše pastoralno področje (Velenje z okolico) bomo izbirali predstavnike za medžupnijski pastoralni svet. Vsako od obstoječih šest župnij bosta v svetu zastopala po dva predstavnika, ki bosta izvoljena v posamezni župniji. Razmislite in se v molitvi posvetujte s Svetim Duhom, katere kandidate z vašega področja bi predlagali za omenjeno nalogo. Predloge boste na volilno nedeljo zapisali na lističe, ki jih boste dobili pri maši.


ŽELIŠ POSTATI SKAVT? - Vsi otroci in mladi od 8. leta starosti dalje, ki želite postati skavti, ste vabljeni na 1. skavtsko srečanje, ki bo v nedeljo, 9. oktobra, ob 15. uri pri križu na travniku ob Šaleški cesti. Bodite pripravljeni!


ATEHUMENAT - Odrasli, ki bi želeli prejeti zakrament krsta, obhajila in birme (npr. kandidati za botrstvo), vabljeni, da se prijavite za pripravo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo.


VINCENCIJEV KOLEDAR - Z nakupom koledarja, ki so ga pripravili Vincencijevi prostovoljci, podprete njihovo delo z brezdomci in otroki. Koledar je na voljo v cerkvi (priporočeni dar: 10 €).


RADIJSKA ODDAJA - V nedeljo, 9. oktobra, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o volitvah novih članov ŽPS; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Posnetkom oddaj lahko prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani Župnije Velenje. Vabljeni k poslušanju.


Glede dogovarjanja za podeljevanje zakramentov (krst, poroka ...), za pogrebe in upravne ter pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi (Ponikva, Šentilj, Šentjanž na Vinski Gori, Velenje - bl. A. M. Slomšek in Velenje - sv. Marija) obrnite na župnijski urad Župnije Velenje - sv. Martin, Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: pisarna@zupnija-velenje.si.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page