top of page

Oznanila od 17. do 24. decembra 2023 (Šentjanž)


Oznanila_3. ADVENTNA NEDELJA (17. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 825KB

BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 24. 12. 2023: Silva Rednak in Janez Vanovšek.

Pri POLNOČNICI bereta: Ana Žerdoner in Saša Lešnik.


ČIŠČENJE: VSI, v sredo, 20. 12., ob 15.30 uri.


MOŽNOST ZA SV. SPOVED je ob delavnikih pred sv. mašami (ne zadnjih 5 minut!). Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V soboto, 23. 12., ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu zadnje sveče na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


ZORNICE obhajamo ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Vabljeni!


DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM - Vabljeni k božični devetdnevnici, ki je bližnja priprava na Božič, praznik Jezusovega rojstva. Za veroučence v času devetdnevnice (od 18. 12. naprej) ne bo rednega verouka, ampak se namesto veroučne ure tisti dan, ko bi imeli sicer verouk (ali kak drug dan), udeležijo božične devetdnevnice. Devetdnevnica je po vseh župnijah v sklopu večerne sv. maše (glej razpored maš; za Velenje pri Sv. Martinu; v Šentilju in na Ponikvi ob dneh, ko ni svete maše, ob besednem bogoslužju). Otroci, ki v sklopu verouka niso bili pri sv. spovedi, naj pridejo k spovedi pol ure pred sv. mašo, ko bo možnost za sv. spoved. K devetdnevnici vabljeni tudi ostale dni. Redni verouk bo spet po božičnih počitnicah, od ponedeljka, 8. januarja 2024, naprej. 


PREPEVANJE OTROŠKEGA PEVSKEGA ZBORA NA GRADU - V torek, 19. 12., bo ob 17. uri na velenjskem gradu otvoritev jaslic, ki jih pripravljajo vsako leto. Ob odprtju bo za kulturni program poskrbel združeni otroško-mladinski pevski zbor naše župnije. Vabljeni!


PRIPRAVA NA KRST - Starši, ki nameravate v bližnji prihodnosti krstiti otroka, vabljeni skupaj z botri na pripravo na krst, ki bo v četrtek, 21. 12, ob 17.30 uri v učilnici nad zakristijo pri Sv. Martinu.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


ŠENTJANŽ - V sredo, 20. 12., ob 15.30 vabljeni župnijski sodelavci in vsi župljani k čiščenju cerkve pred prazniki. - Vabljeni k božični devetdnevnici, vsak večer ob 17. uri.

ALFA SREČANJA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah do 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Srečanja bodo trajala 11 tednov: ob sredah med 18. in 20. uro. Pridite na naše prvo srečanje, ki bo 10. 1. 2024 ob 18. uri, in ostanite, če vam bo všeč. Za lažjo organizacijo priporočamo prijavo (elektronsko preko QR kode ali v župnišču).


ŠENTJANŽ - MePZ Šentjanž na Vinski Gori vabi nove pevce, da se nam pridružite. Lepo vabljeni vsi, ki radi pojete, se družite in s pesmijo slavite Boga. Veseli bomo vsakega novega člana/pevca, še posebej pa bi radi okrepili ženske glasove. Tako bo naša pesem, hvalnica Bogu, zvenela še bolj mogočno. Več info na 041 723 878 (Zdenko).

243 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page