top of page

Oznanila od 10. do 17. decembra 2023 (Šentilj)


Oznanila_2. ADVENTNA NEDELJA (10. 12. 2023)
.pdf
Download PDF • 938KB

BRALKI BOŽJE BESEDE v nedeljo, 17. 12.: Anica Ocepek in Mateja Kvartič Dolinšek.


ADVENTNA TAIZEJSKA MOLITEV - Mladi vabljeni na adventno taizéjsko molitev s priložnostjo za spoved, ki bo v petek, 15. decembra, ob 20. uri pri Sv. Duhu v Celju.


DUHOVNA OBNOVA pred božičnimi prazniki za župnijske sodelavce vseh župnij in za župljane bo v soboto, 16. decembra, ob 18. uri v cerkvi pri Sv. Martinu. Nagovoril nas bo p. Tomaž Pinter, frančiškan iz Nazarij. Po nagovoru bo na voljo za sv. spoved (tudi med sv. mašo). Vabljeni!


MOŽNOST ZA SV. SPOVED je ob delavnikih pred sv. mašami (ne zadnjih 5 minut!) in ob nedeljah pred svetimi mašami. V kolikor bo možno, bo poskrbljeno za sv. spoved tudi prihodnjo nedeljo med nedeljskimi mašami, zagotovo pa ob duhovni obnovi v soboto zvečer (16. 12.). Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.


SKUPINA MARIJINO DELO - V soboto, 16. 12., bo ob 15.30. uri srečanje skupine Marijino delo v župnišču pri Sv. Martinu. Vabljeni tudi novi člani.


DRUŽINSKA MAŠA - V nedeljo, 17. decembra, bodo sv. mašo ob 10. uri pri Sv. Martinu oblikovale družine. Vabljene še zlasti mlade družine.


LUČ MIRU IZ BETLEHEMA - Tudi letos bodo skavti po naših župnijah raznesli luč miru iz Betlehema. Plamen bodo delili na 3. adventno nedeljo (17. 12.) po vseh nedeljskih mašah. Zbrana sredstva bodo namenjena najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah, njihovim družinam ter skladu Sv. Lucije. Poleg omenjenega pa se bosta v sklopu dobrodelne akcije LMB, v soboto, 16. 12., odvijali tudi dve novosti, na katere ste lepo vabljeni vsi župljani: - Skavtske delavnice za otroke in starše. Če se želite izuriti v skavtskih veščinah, se preizkusiti v kvačkanju, pobegniti iz sobe pobega in še mnogo več, vabljeni, da se nam pridružite na raznovrstnih delavnicah, ki se bodo odvijale v soboto od 10.00 do 13.00 ure pri Sv. Martinu. - Vabljeni ste tudi na uradni sprejem Luči miru iz Betlehema za Šaleško dolino, ki bo potekal med sobotno večerno sveto mašo (16. 12.), s skavtskim sodelovanjem, pri Sv. Martinu v Velenju.


PRIŽIG SVEČ in VEČERNICE - V adventu ob sobotah ob 20. uri vabljeni v župnijsko cerkev sv. Martina k slovesnemu prižigu sveč na adventnem vencu in k molitvi slovesnih večernic.


ZORNICE - obhajamo v adventu ob sredah (Sv. Martin) in sobotah (Sv. Marija) zjutraj ob 6.30. Lepo vabljeni; s seboj prinesite svečo (po možnosti s podstavkom ali zaprto), s katero si boste med mašo svetili, in voljno srce za adventno povabilo.


MOŽNOST ZA OSEBNI POGOVOR IN SVETOVANJE - Vsak drugi in četrti torek v mesecu bo od 18. do 20. ure v župnišču v Šaleku (Splitska ulica 13) ga. Tatjana Sodja, zdravnica in psihiatrinja, na voljo za osebni pogovor osebam v stiski. Prijave: tatjana.sodja@zupnija-velenje.si.


DAROVI ZA KARITAS - Ob nedelji Karitas (3. 12.) ste darovali: pri Sv. Martinu 1434,41 € (v Škalah 140,59 €), pri Sv. Mariji 310,42 €, v Šaleku 404,37 € (v Bevčah 77,78 €), v Šentilju 260,44 €, v Šentjanžu 244,13 € in na Gornji Ponikvi 168,18 €. Tretjina darovanih sredstev je namenjena župnijskim Karitas, dve tretjini pa škofijski Karitas. Bog povrni za vaše darove. Hvala tudi vsem, ki ste sodelovali pri izdelavi in nakupu adventnih venčkov v Šentilju (narejenih 68, prodanih 54), Šentjanžu (narejenih 38, prodanih 30) in na Gornji Ponikvi.

TEČAJ ALFA V VELENJU - Iščete odgovore? Pridružite se sklopu Alfa srečanj, kjer se bomo v malih skupinah pogovarjali in v preprostem, odprtem in prijateljskem okolju odkrivali osnove krščanske vere. Na Alfa srečanjih se zbiramo v skupinah do 10 ljudi, kjer si ogledamo film o različnih vprašanjih vere. Temu sledi priložnost, da odprto delimo svoje misli in prisluhnemo drug drugemu. Z drugimi lahko delite, kar želite. Na srečanjih je dobrodošel vsak, ne glede na svoja prepričanja. Srečanja bodo trajala 11 tednov: ob sredah med 18. in 20. uro. Pridite na naše prvo srečanje, ki bo 10. 1. 2024 ob 18. uri, in ostanite, če vam bo všeč. Za lažjo organizacijo priporočamo prijavo (elektronsko preko QR kode ali v župnišču).

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page