top of page

BINKOŠTI

Tisti čas je Jezus rekel svojim učencem: »Ko pride Tolažnik, ki vam ga bom poslal od Očeta, Duh resnice, ki izhaja od Očeta, bo on pričeval o meni; in tudi vi pričujete, ker ste od začetka z menoj. Še veliko vam imam povedati, a zdaj tega ne bi prenesli. Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govóril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. Poveličal me bo, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal. Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.«

Jn 15,26-27;16,12-15Med darovi Svetega Duha vedno znova težko čakam tega, ki ga je Jezus razložil z napovedjo, kako nas bo Duh resnice uvajal v prihodnje reči (prim. Jn 16,12-13).

Najprej občutim: kako sočutno je od tebe Gospod, da mi resnico razodevaš korak za korakom. Soočanje s tem, kar mi ima za povedati Duh, je težko; to, kar z lahkoto nosim danes, bi me pred desetletjem vso polomilo. Potrebna je priprava, morala sem se utrditi in dozoreti, da lahko tisto, kar mi je razodeto, daje dobre sadove. Kadar pa pride čas za razodetje Duha, je to vselej dotok miline, ljubezni in upanja naravnost v središče srca.

Pridi, Sveti Duh, uči me brezskrbno čakati na tolažbo in vnemi moje srce za vso resnico.

(povzeto: Magnifikat maj 2024)40 views0 comments

Comments


bottom of page