top of page

7. velikonočna nedelja

Ko je to izrekel, je povzdignil oči proti nebu in dejal: »Oče, prišla je ura. Poveličaj svojega Sina, da Sin poveliča tebe, kajti dal si mu oblast nad vsemi živimi bitji, da bi dal večno življenje vsem, ki si mu jih dal. Večno življenje pa je v tem, da spoznavajo tebe, edinega resničnega Boga, in njega, ki si ga poslal, Jezusa Kristusa. Jaz sem te poveličal na zemlji s tem, da sem dokončal delo, ki si mi ga dal, da ga opravim. In zdaj me ti, Oče, poveličaj pri sebi z veličastvom, ki sem ga imel pri tebi, preden je bil svet. Razodel sem tvoje ime ljudem, katere si mi dal od sveta. Tvoji so bili, pa si jih dal meni in so se držali tvoje besede. Zdaj vedo, da je vse, kar si mi dal, od tebe; kajti besede, ki si mi jih dal, sem dal njim. Oni so jih sprejeli in resnično spoznali, da sem izšel od tebe, ter začeli verovati, da si me ti poslal. Jaz prosim zanje. Ne prosim za svet, temveč za tiste, ki si mi jih dal, ker so tvoji; in vse moje je tvoje, in kar je tvoje, je moje in poveličan sem v njih. Nisem več na svetu; oni so na svetu, jaz pa odhajam k tebi. Sveti Oče, ohrani jih v svojem imenu, ki si mi ga dal, da bodo eno kakor midva.

Jezus se pogovarja z Očetom. Jezus poveličuje Očeta, s tem da izpolnjuje Njegovo voljo. Jezus svojim prijateljem razodeva Očetovo ljubezen.

Imam kar nekaj prijateljev. In če kdo, potem ti, Bog, veš, da bolj kot na apostole spominjajo na cestninarje in grešnike. Še celo kak pismouk se najde med njimi, o farizejih pa ne bi. Trudim se, da bi jim razodeval tvojo ljubezen. Govorim jim, da nisi oddaljen in strašen. Da si strog, a da si ljubeč Oče, Abba, Očka. Tvoji so, vsekakor...saj, kdo pa ni!? Sodbo o tem, koliko verjamejo mojim besedam in koliko se držijo Tvoje besede, bom prepustil Tvoji usmiljeni ljubezni. Upam pa, da čutijo mojo naklonjenost in ljubezen vsaj v tej meri, da vedo, da je vse kar imam, od Tebe.


(povzeto: Magnifikat, maj 2023)
56 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page