top of page

6. velikonočna nedelja

Če me ljubite, se boste držali mojih zapovedi; jaz pa bom prosil Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika,da bo ostal pri vas vekomaj: Duha resnice, ki ga svet ne more prejeti, ker ga ne vidi in ne pozna. Vi ga poznate, ker ostaja pri vas in bo v vas. Ne bom vas zapustil sirot, prišel bom k vam. Še malo in svet me ne bo več videl, vi pa me boste videli, ker jaz živim in živeli boste tudi vi. Tisti dan boste spoznali, da sem jaz v Očetu in vi v meni in jaz v vas. Kdor ima moje zapovedi in se jih drži, ta me ljubi; kdor pa me ljubi, tega bo ljubil moj Oče, in tudi jaz ga bom ljubil in se mu razodel.«


Jezus ni rekel: Kdor se drži Mojzesove Postave, ta me ljubi. Tudi ni rekel: Kdor se drži desetih zapovedi, ta me ljubi. Niti približno ni rekel: Kdor se drži petih zapovedi Cerkvenih zapovedi, ta me ljubi.

Rekel je: Kdor se drži mojih zapovedi, ta me ljubi. Morda sem površno bral evangelije, a našel sem tri Jezusove zapovedi: Prvo, ki pravi: Ljubi Boga, drugo, ki je prvi enaka: Ljubi svojega bližnjega, in novo, tisto, ki jo je izrekel pri zadnji večerji: Ljubite se med seboj, kakor sem vas jaz ljubil.

V prvih dveh sta po Njegovih besedah zajeta vsa Postava in preroki - in da ne bo slepomišenja: tudi Cerkvene zapovedi - v "novi" pa novost in norost Jezusovega nauka: popolna podaritev drugemu. Ljubezen do konca in ljubezen brez konca. Kdor tako ravna ali vsaj po svoji najboljših močeh stremi k temu, temu se bosta po Svetem Duhu razodela tako Oče kot Sin.


(povzeto: Magnifikat maj 2023)


Na današnjo nedeljo je v cerkvi svetega Martina 64 prvoobhajencev prvič pristopilo k svetemu obhajilu. Na ta veliki dogodek so se otroci pripravljali že tri leta, v letošnjem letu pa še bolj intenzivno. Čestitamo vsem prvoobhajencem z željo, da bi nikoli ne pozabili današnjega dne. Naj bo vsaka nedelja praznična nedelja, nedelja veselja, ko se boste srečali z Jezusom v prejemu svetega obhajila.

Tudi vam spoštovani starši, najprej hvala, da ste otroku omogočili doživeti prvo sveto obhajilo. Naj bodo še naprej vaša prizadevanja za versko vzgojo otrok blagoslovljena.
51 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page