top of page

26. nedelja med letom-rožnovenska

Tisti čas je Jezus rekel velikim duhovnikom in starešinam ljudstva: »Kaj se vam zdi? Nekdo je imel dva sina. Stopil je k prvemu in rekel: ›Sin, pojdi danes delat v vinograd!‹ Ta je odgovóril: ›Nočem.‹ Toda pozneje se je premislil in šel. Stopil je k drugemu in rekel isto. Ta je odgovóril: ›Grem, gospod,‹ vendar ni šel. Kateri od teh dveh je izpolnil očetovo voljo?« Rekli so: »Prvi.« Jezus jim je dejal: »Resnično, povem vam: Cestninarji in nečistnice pojdejo pred vami v Božje kraljestvo. Janez je namreč prišel k vam po poti pravičnosti in mu niste verjeli, cestninarji in nečistnice pa so mu verjeli. Vi ste to videli in se tudi pôtlej niste skesali, da bi mu verjeli.«

Mt 21, 28-32


Sin, pojdi danes delat v vinograd!

Bodi prijazen in nasmejan...do vseh. Na slabo voljo odgovarjaj z nasmehom. Presliši opazke in ne odgovarjaj na pikre pripombe, nesramnosti in žalitve.

V službi, šoli, na sestanku, na avtobusu, na ulici in na igrišču bodi pozoren, točen, natančen, vesten in prilagodljiv. Bodi vsem vse, da jih vsaj nekaj rešiš. Vojne se zmagujejo z orožjem, prijatelja pridobiš z nasmehom, duše rešiš z ljubeznijo.

Kjer že si, res bodi...in bodi voljan in na razpolago, čeprav se včasih počutiš kot predpražnik.

Bodi sol in luč.

Pojdi delat v vinograd, in zaupaj, da pride trgatev in dan, ko se mošt spremeni v vino.


(povzeto: Magnifikat, oktober 2023)
64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page