top of page

20. jubilejni občni zbor Karitas Župnije Gornja Ponikva

V torek, 24. januarja 2023, je potekal občni zbor Karitas Župnije Gornja Ponikva. Ob tej priložnosti je bilo še posebej slovesno, saj smo obeležili 20. obletnico delovanja Karitas-a.

Udeležili so se ga predsednik KS Ponikva g. Karel Borovnik, predstavniki posameznih društev v kraju, kakor tudi člani Karitas, pastoralnega in gospodarskega sveta naše župnije.


Jubilejni občni zbor smo počastili s kulturnim programom, ki so ga oblikovale Ljudske pevke Ponikva pri Žalcu. Duhovni nagovor je pripravil župnik g. Janko Rezar in izpostavil pomembnost posameznih področij delovanja v Cerkvi: oznanjevalno, bogoslužno in še zlasti karitativno področje. V nadaljevanju je sledil formalni potek občnega zbora, kjer je voditeljica ga. Danica Berce predstavila delo zadnjega leta in plan dela za naprej. Ga. Marija Strahovnik je predstavila finančni vidik, ki odraža pozitivno bilanco in dobro gospodarjenje. Voditeljica je ob koncu predstavila kratek pregled dvajsetletnega delovanja Karitas, ki odraža preštevilne aktivnosti: koncerti, izdaja koledarja, delavnice adventnih venčkov, izdelovanja butar, voščilnic, priprava obrokov za oratorij, postna srečanja za starejše, obiski starejših, pisanje voščilnic starejšim ob praznikih: božič in velika noč, finančna pomoč pomoči potrebnim, priprava daril za Miklavža (za otroke in starejše), pomoč faranom ob elementarnih nesrečah, zbiranje ozimnice, razvažanje obrokov v času epidemije Covid 19, zbiranje finančnih sredstev za Ukrajino, izobraževanja članov …


Gostje so pohvalili delo članov in članic Karitas ter zaželeli še veliko dobre volje in dobrih del.

Ob koncu se je župnik g. Janko Rezar zahvalil vodji ga. Danici Berce za uspešno vodenje vseh dvajsetih let in dobro organiziranost, pohvalil člane za opravljeno delo ter zaželel uspešno delovanje še naprej.

Občni zbor smo zaključili ob petju pesmi »Kol'kor kapljic, tol'ko let«, dobri zakuski domačih dobrot, druženju in sproščenem klepetu.


Štefanija Kos Z.162 views0 comments

Comments


bottom of page