top of page

05.02.2023 - Sv. Martin - obisk skupine Vera in luč iz Celja

V nedeljo, 5.2.2023 so nas obiskali člani Vere in luči iz Celja. Zbiranje na parkirišču za cerkvijo je bilo prisrčno, smejoče, glasno in preprosto. Veselje, da so se zopet srečali člani skupine Vera in luč je prineslo na obraze nasmeh in veselje. Dodatno veselje pa je bilo, da so se kot skupina odpravili v Velenje, kjer so obiskali g. Matica, ki je v času kaplanovanja v Celju skupaj z njimi preživljal mesečna srečanja.

Pridružili so se k sv. maši, kjer so zapeli uvodno pesem, izrekli prošnje in lepo sodelovali pri sv. maši.

Po maši je sledilo druženje pred cerkvijo tudi z drugimi župljani. Ni manjkalo smeha, dobre volje in seveda dobro je delo tudi pecivo, čaj in kavica. Seveda so "lučke" želele imeti slikco z g. Maticem, ki jih bo spominjala na lepo srečanje. Sledilo je še kratko druženje v župnišču, nato pa so se odpravili proti domu napolnjenimi z lepimi vtisi.

Tudi vsi prisotni župljani pri sv.maši smo bili veseli, da smo imeli tako lepo priložnost se srečati s skupino Vera in luč, ki je že s svojo prisotnostjo močno pričevala o božji navzočnosti med nami.

Poslanstvo Vere in luči

"Karkoli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili." (Mt 25, 40)

Vera in luč temelji na prepričanju, da je vsaka oseba, tudi oseba z motnjo, poklicana, da v globini zaživi Jezusov nauk, da prejme zakramente in postane vir milosti in edinosti za Cerkev in svet. Osebam z motnjami v duševnem ali telesnem razvoju, ki jih v gibanju Vera in luč imenujemo lučke, pripadajo vse pravice: da so ljubljene, sprejete, spoštovane v svojem bistvu in v svojih odločitvah. Pripada jim pravica do pomoči na duhovnem in človeškem področju. Pri svoji rasti potrebujejo prijatelje, ki jih spremljajo in jim pomagajo odkrivati njihove darove. Prijatelji ob lučkah spoznavajo vrednost življenja, se ob njih bogatijo in duhovno rastejo ter se učijo sprejemati vsakega človeka zato, ker je. Starši lučk se v skupinah medsebojno podpirajo, si pomagajo ter spoznavajo posebne darove svojih otrok.

282 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page